Animal Sanctuary: Luang Prabang, Laos

Visitor centre for Laos Bear Sanctuary.

The concept was to not add another building into anotherwise wild site, but to use the site to create a place for presentations and to use the roof landscape as a viewing platform. After much research into the best way to do this using the least the embodied energy we found that locally available bricks could be used to form a thinshell comresive arch structure which we could then waterproof and turf over.

 

The resulting building is one that sits on the side of an existing hill and does not spoil the views of the woodlands around but rather creates another undulating roof surface and cave like space within.

About

Like what you see?

Click on the link to join our facebook page and keep updated with our latest news and projects. Want to say hello, drop us an email at info@atelierCOLE.com